Zihninizde istenmeyen düşünceler ve korkular mı var? Bununla ilgili kaygılarınızı azaltmak mı istiyorsunuz? O hâlde A. Clark ve Christine Purdon’ın kaleme aldığı Takıntılarla Başa Çıkma adlı kitaba bir göz atın. Eğer gün içinde şiddet, kötü senaryolar ve tiksinti içeren düşüncelerle boğuşuyorsanız bu kitap tam size göre! Gelin, size duygusal rahatlama yolları konusunda rehberlik edeceğini düşündüğümüz kitabı daha yakından inceleyelim.
"Takıntılarla Başa Çıkma" adlı kitabı neden okumalısınız?
Kitapta zihni sürekli olumsuz düşüncelerle meşgul olan insanların durumu ele alınıyor. Herkesin aklına zaman zaman kötü düşünceler geldiği belirtilen kitapta, bazı insanların bu durumu gün boyu yaşamasının hayatlarına olumsuz etkileri anlatılıyor. Kitap, hoş olmayan hatta şiddet içeren düşüncelerden kurtulmayı deneyip başaramayanlara yol gösteriyor. Yazarlara göre bir insan takıntılı düşüncelerini kontrol etmeye çalıştıkça bu konuda daha başarısız oluyor. Örneğin ibadet ettiği sırada uygun olmayan şeyler düşünen biri, bundan uzak durmayı denedikçe daha fazla düşünmeye başlıyor. Bazı kişilerde ise zorlantı adında birtakım eylemleri belli sayılarda yapmak zorunda hissetmek gibi ritüel benzeri davranışlar geliştiği söyleniyor. Takıntılı düşünce ve zorlantıların obsesif kompulsif bozukluk olabileceği belirtilen kitapta bu düşüncelerden ve davranışlardan kurtulmak için bazı tekniklere yer veriliyor. Öncelikle takıntılı düşüncelere anlam vermek ve neyin sebep olduğunu bilmek gerektiği söyleniyor. Daha sonra baş etme yöntemlerinin işe yarayabileceği vurgulanan kitap, bu tarz düşünceleri yönetmenize ve yaşam kalitenizi yükseltmenize yardımcı olacak!
Bunları biliyor muydunuz?
11 bölümden oluşan bu kitapta takıntıları yenmek için yapılabilecek örnek uygulamaların yer aldığını biliyor muydunuz? Takıntı üzerine uzun yıllar çalışan klinik psikologlar David A. Clark ve Christine Purdon'ın ortak çalışması olan eser, obsesif kompulsif bozukluğu olan kişilere yardımcı olma amacı taşır. Obsesif kompulsif bozukluk belirtilerini ve farklı takıntı türlerini ele alarak çözüm yolları konusunda okuyucuya çeşitli ödevler verir. Bilişsel ve davranışçı terapi metoduna uygun olarak yazılan eserde takıntının oluşum süreci ve tedavinin temelleri ele alınır. 2013 yılında Psikonet Yayınevi tarafından yayımlanan eser 192 sayfadan oluşur. Orijinal ismi "Overcoming Obsessive Thoughts" olan kitabın Türkçe çevirmenliğini ise Pınar İşçen ve Aylin Gündoğdu üstlenir.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.